onsdag 31. oktober 2007

Happy Frank-day + franskprøve

Happy halloween! Eller vent... Happy Frank-day! Jess, for Frank, den überkule gitaristen i MCR, har bursdag i dag! Hvis jeg finner sminken jeg trenger, skal jeg sminke meg som han. ;D

Men så har jeg franskprøve i dag, da... Vi har om delingsartikkelen - l'article partitif, en ting som ofte dukker opp når vi snakker om mat på fransk. Den består av preposisjonen "de" og bestemt artikkel "le", "la", "l'" eller "les". Slik blir det:
de + le = du
de + la = da la
de + 'l = de l'
de + les = des
Eksempel: Je mange du poisson et jeg bois de l'eau. [Jeg spiser fisk, og jeg drikker vann.]
Nous achetons de la crème et des fruits. [Vi kjøper fløte og frukt.]

Men hvis vi vet noe om mengden, forsvinner delingsartikkelen og erstattes med preposisjonen "de".
Eksempel: J'achète un kilo de poisson et un litre d'eau. [Jeg kjøper en kilo fisk og en liter vann.]

Her er noen nyttige mengdesord:
un peu de (litt)
beacoup de (mye/mange)
moins de (mindre)
plus de (mer)
une cuillère de (en skje med)
une tasse de (en kopp med)
un verre de (et glass med)
une bouteille de (en flaske med)
un paquet de (en pakke med)
un morceau de (et stykke)
une portion de (en porsjon)

Etter nektelsene "ne-pas" (ikke), "ne-plus" (ikke lenger) eller "ne-jamais" (aldri), bruker vi heller ikke delingsartikkelen, bare preposisjonen "de".
Eksempel: Je ne mange pas de poisson, et Pierre ne boit pas d'eau. [Jeg spiser ikke fisk, og Pierre drikker ikke vann.]

Delingsartikkelen erstattes også ofte med "de" når vi har et foranstilt adjektiv i flertall.
Eksempel: Au Louvre il y a de beaux tableaux. [I Louvre finnes det vakre malerier.]
Pierre achète de grandes tomates. [Pierre kjøper store tomater.]
J'ai mangé de bons fromages. [Jeg har spist gode oster.]
MEN: J'ai mangé des fromages francais. [Jeg har spist gode oster.]

Når vi har verbene adorer (elske), aimer (like), détester (hate) og préferer (foretrekke), skal vi verken ha delingsartikkel eller preposisjonen "de", men bestemt artikkel "le", "la", "l'" eller "les".
Eksempel: J'aime le fromage.
Nous préférons les tartes.
Marc déteste la sauce.

Vi skal også repetere litt adjektivbøying:
grand - grande - grands - grandes [stor]
bleu - bleue - bleus - bleues [blå]

Mange adjektiv bøyes ikke etter hovedregelen:
-Ending på -s eller -x, skal ikke ha ekstra -s i hankjønn flertall.
-Ending på stum -e i grunnformen skal ikke ha ekstra -e i hunkjønn.
-Ending på -er i grunnformen får hunnkjønnsformen -ère.
-Endign på -(eu)x i grunnformen får hunnkjønnsformen -(eu)se.
-Ending på -(i)en eller -on i grunnformen får hunnkjønnsformen -(i)enne eller -onne.
-Ending på -el eller -eil i grunnformen får hunnkjønnsformen -elle eller -eille.
-Ending på -f i grunnformen får hunnkjønnsformen -ve.
-Ending på -c i grunnformen får hunnkjønnsformen -que eller -che.

Det finnes tre adjektiver som har to former i hankjønn entall. Den alternative formen benyttes dersom ordet etter begynner på vokal eller stum h.
-beu/belle [vakker]
-nouveau/nouvel [ny]
-vieux/vieil [gammel]

Plassering av adjektiv: Etter substantivet.
(Det finnes noen få adjektiver som skal stå foran substantivet: bon [god], mauvais [dårlig], beau [vakker], grand [stor], gros [tykk], petit [liten], long [lang], jeune [ung] og vieux [gammel].)

Gradbøying av adjektiv:
rouge - plus rouge - le plus rouge [rød]
grand - moins grand - le moins grand [stor]
Et adjektiv har uregelmessig gradbøying:
bon - meilleur - le meilleur [god]

[Og når vi først er i gang:]
Passé composé:
Hjelpeverb:
avoir i presens
[og i noen få tilfeller:]
être i presens
+ Hovedverb i perfektim partisipp:
-er-verb: parlé
-re-verb: vendu
-ir-verb: fini

Merci beacoup!

fredag 26. oktober 2007

Piff.

Jeg vet ikke om det var fordi du hadde drukket litt for mye eller om det var noe du hadde lengtet etter å gjøre veldig lenge, men jeg vet at det såret meg mye mer enn du noen gang vil forstå. Jeg er fortsatt glad i deg, og ingen av vennene mine nå kan noen gang fylle tomrommet etter deg.

Jeg gråt ikke, for jeg hadde ingen å gråte til. Jeg gråter nå, som jeg skriver det ned. Alene ja, og det er ikke krokodilletårer, som du kanskje trodde jeg gråt før. For deg. Jeg har felt mange tårer for deg, og selv nå når du hater meg får du meg til å felle flere.

Det du gjorde forteller meg at du er en bitch. Du bryr deg lite om hva folk tenker om deg, og du gjør deg selv glad. Du har ingen dårlig samvittighet for å ha forlatt meg, og du lever livet ditt bedre uten meg. Jeg skulle ønske jeg kunne si det samme for min egen del, men det kan jeg ikke. Jeg har greid å leve normalt og faktisk hatt det bra mesteparten av tiden, men nå... Ja, nå er jeg på bånn igjen. Og ja, det er bare pga det du gjorde. For deg var det sikkert ingenting, men for meg var det en hel del.

Du mener kanskje at jeg "selger deg for 50 øre" når jeg skriver dette så alle kan se, men sannheten er at jeg selger meg selv. Jeg har jo ikke peiling på hva du tenker lenger, og er usikker på om jeg noen gang har hatt peiling på det. Jeg vil fortsatt ha deg tilbake, og jeg lever fortsatt i håpet.

Jeg hadde satt pris på om du bare kunne la meg gjøre det. Tilgi meg eller la meg være. Vær så snill.

mandag 22. oktober 2007

Rare dagen.

I dag har vært en ganske teit dag. Jeg greide faktisk å forsove meg, ble vekt av mamma kl 7.39, tyve minutter før bussen går. Jeg tok Timekspressen i stedet, og ble 20 min for sein. Jan Ragnar, min lærer i biologi, hadde stengt rommet for innlevering av oppgaver på Fronter, og jeg hadde ikke fått levert dem inn i går kveld fordi pappa klikka på meg og sperra nettverket. Så de har jeg fortsatt ikke fått levert inn. Jeg får ikke til noen ting i kjemi, og heller ikke i historie&filosofi. Svein Erik truer med å flytte Cathrine, Annelise og meg fra hverandre hvis vi fortsetter å snakke bort timene i det faget. Det er jo de koseligste timene i hele uka, jo! ]: I tillegg vet jeg enda ikke hvor jeg skal gjøre av meg før Halloweenfesten på onsdag. Annelise skal til noen karer i klassen sin, men dit vil jeg helst ikke, siden alle som hater meg er samlet der. Tina skulle egentlig til Britti og feire bursdag, men det ble visst avlyst, så da vet ikke hun hvor hun skal heller, og føler at hun står mellom meg og Annelise. Jaja, jeg har i hvert fall planlagt kostymet mitt: Kjolen min fra Bik Bok som jeg ar brukt en mill ganger - og som har en ganske spesiell historie bak seg, de rosa og røde pumpsene som jeg aldri får brukt ellers, prinsessekrone, tryllestav og frika liksminke. Dette blir rart!

lørdag 20. oktober 2007

Boring...

Lørdagskveld. Herre, jeg kjeder meg. -.- Vi skal på klassetur til Roma, vi. Jaja.

Snakker med Maria på MSN.

Jeg ser meg om etter et albinohamster. Jeg vil nemlig ha hamster, men det MÅ være albino. Så...det tar litt tid.

Jeg har egentlig ingenting å si, jeg bare kjeder meg og er veldig uengasjert, liksom. Jeg skulle ønske Wenche var her! :[ Savner Wenche...

Her ser dere det bildet av Bill hvor han VIRKELIG likner på en jente:



torsdag 18. oktober 2007

Mohahaaa, this is some very usaklig shit! XD

Siden jeg kjeder meg, så skal jeg lage et skikkelig usaklig innlegg som irriterer dere veldig mye, spesielt DEG, Annelise! ;]

Whaaaaat??!
I Zürich, Bill sitter sånn søtt sånn ^^
Ready, Set, Goooo!Nein, spring nicht!!! O.o
Haha, her er de i Israel, av alle steder på jorda! XD

Jaaaa, veldig fine negler! .-.

onsdag 17. oktober 2007

Zimmer 483

Zimmer 483 - Det er den som står i spilleren min nå! Musikken der er så elsk, den! Men...jeg hater CD-heftet! Ö Det er nemlig så...off. Greit, det er sikkert ikke ment sånn, men det virker som om de prøver å spille på sex her. JEG oppfatter det hvertfall sånn. Offa meg, assa. Greia er liksom at de er smurt inn i søle, da. OK, liksom, men jeg synes ikke det er noe kult! >< Også er det bilder på alle sidene... Det kunne de spart seg. Det holder med max to steder på coveret, synes jeg. Eller, egentlig kan man ha bilder overalt, men ikke mange av de samme folka! Det er liksom to av hver person pluss to av hele bandet. -.- Nei, jeg skal slutte å snakke om det der nå.

I går så skjedde noe utrolig usaklig. Annelise hadde mista matteboka si, så Tina, Marta og jeg så igjennom alle de ulåste skapene på skolen for å finne den. Vi fant den ikke, men vi fant noe annet: FISK. Jadda, lys levende fisk I EN BOLLE! Gaad, er det mulig, liksom? I et skap på skolen, for helvete! Ö Mest usaklige jeg har opplevd...

I stad så skulle Ida-Marie på dansing. SKULLE, ja. Og jeg skulle liksom bli med da, for pappa vet ikke hvor Sangen Hus er hen. Så ja... Men nei. Hun ville ikke gå ifra Hannah Montana, serru. Hun nektet. Og pappa tvingte henne ut i bilen, det var ikke hyggelig akkurat. Men lenger enn bilen kom de ikke. Tingen var at vi skulle hente en pakke i samme slengen, men da det gikk bananas i bilen, så gikk jeg selv og hentet den pakken. Da jeg kom hjem, lå pappa og sov på sofaen, og Ida-Marie lå over to kjøkkenstoler. Faen, jeg lever i en fucka familie. ><

Det stygge historieprosjektet er også helt fucka. Vi skal liksom skrive om antikkens innflytelse på moderne politikk. Etter mye om og men skal jeg skrive om demokratiet i dag kontra i antikken da. Liksom.

Egentlig har hele denne uka vært skikkelig fucka. Jeg håper det blir bedre neste uke. Hade.

tirsdag 16. oktober 2007

Nytt hår og lite strøm

Nå har jeg fritime. Sitter i aulaen sammen med Marta og Anniken. Jeg har lite strøm på PC'en, da... Hva er greia med at det er så jævig få strømkilder her??!

I går var jeg hos frisøren. Jeg klipte meg lugg. Den ligger over det høyre øyet. Det er tøft. Klipte også opp litt, men det er det ingen som ser. Da jeg satt i frisørsalongen, kom det inn ei dame som var ganske brautende. Hun ville visst sette opp håret i neste uke før hun skulle til London. Litt etter hun hadde kommet inn, kom også ei jente på 12-13 år som sikkert var datteren hennes. Hun bar på en Mix-pose. Etter litt negynte hun å knote med den posen, og det såg ut som hun skulle ta ut en film fra den. Men så var det en CD. Gjett hvilken..! Jada, det var Scream. Jeg begynte å le høyt inni meg! De er over alt, folkens!!

I sted hadde jeg fransk, da. Snakka med Monica. Hun sier Bill er homo, og hun er skråsikker. Jeg sier: Er du den rette til å snakke, Monica? Jeg skal hvert fall ikke tenke at han er det før han har sagt det selv. Ig jeg skal ikke slutte å digge TH hvis han sier det. Så det så.

Etterpå har vi Historie og Filosofi igjen. Jeg skal sitte her litt til, så skal jeg gå gjennom hele skolen for å komme femti meter bortover gangen. Må også gjennom musikkgangen. Jeg håper jeg overlever, og ikke blir drept på veien av "The Die Emo Die Association", som holder til i 1MU. -___- Wish me luck!

mandag 15. oktober 2007










My Chemical Frustration

Ja, jeg har kjemi nå. Og det suger. Det suger ikke så jævlig som det gjør nå til vanlig, men jeg har bare sovet noe sånt som 5 timer i natt. Og da er jeg egentlig overtrøtt. Det er morsomt å snakke med Annelise, da, og i historie og filosofi gjør vi som regel ikke nor likevel, så det skal nok gå fint etter lunsj.

Men OK. På fredag lå Therese over hos meg. Det var skikkelig artig! Vi laga faktisk Tokio Hotel-plakater, vi klipte og limte og pynta. Jeg har laga en med hele bandet, og en med bare Tom, og den skal Marte få. Hun skal hjelpe meg å farge håret i dag. Jeg skal til frisøren og klippe meg etter skolen. Vet ikke helt hvordan jeg skal ha det enda, men jeg har samla inn noen kewle bilder som jeg har tenkt å vise frisøren, så kan hun gi meg tips. Jeg tror uansett jeg skal ha en lugg som dekker det ene øyet. Hehe...

På lørdag var jeg og Therese sammen med Marte. Vi gikk først hjem til meg og spiste taco. Marte er også veggis, jeeeej! Etterpå skulle vi egentlig opp på Stasjon' og kjøpe Hubba Bubba, som Therese hadde ekstremt lyst på, men det ble til at vi stakk innom Ghetto'n, der bandet som består av Christoffer, Kjetil og Magnus var og øvde. Vi var der ganske lenge, og da vi endelig kom oss på Stasjon', var klokka halv to. Therese syntes det var veldig rart at Hubba Bubba'n ikke var rosa, men lysegul. Ja ja...

Også må jeg nevne at bestefar har vært på besøk i helga. Det er ikke bra, hvis du lurte. Jeg er ikke så glad i han at det gjør noe, liksom...

Da Therese lå over til meg, snakka vi om mye usaklig, og jeg kom på et skikkelig interessant spørsmål: Shaver Bill Kaulitz leggene sine? Det visste ikke vi. Men det visste Marte. Og svaret er ja. Er det ikke flott, Annelise? .-.

fredag 12. oktober 2007

Timian videre i Idol!

Jeg vet hvordan det er å være glad uten å vite hvorfor.

Men på onsdag var jeg glad for en helt bestemt grunn! Da gikk nemlig Timian videre i Idol! Timian går på musikklinja på skolen min, altså Atlanten Videregående. Han er jo kjempegod til å synge! Jeg stemte på han mange ganger (skal ikke si hvor mange, hehe...). Og nå må vi sørge for at han går videre hver gang, helt til han når finalen sammen med Isabella! (Men noen andre får sørge for at hun går videre, da...) Jeg har dett Timian opptre en del ganger før, både på skolen, danseshowet vårt og på Tahitibrygga. Han leverer alltid! Det skal bli morsomt med Idol i år også, ja! ;D


Her ser dere Timian opptre på på Unge Tahiti i fjor:


Videre kan jeg fortelle at Tina, Annelise, Knut og jeg var i Ålesund på onsdag. Vi var i Akvariet og så på fisk, og det morsomste der var de søte rekene, sant Annelise? Jeg tror nok ikke noen av oss vil spise reker igjen med de første, nei. Eller, jeg er jo veggis da, så jeg spiser det ikke uansett...

Jeg har også blitt moderator på Trend og Sminka-temaet på det nye forumet vårt. Det er morsomt å være moderator, altså! Takk, Sattan! ;D

I forgårs kom Tokio Hotel-plata mi, Schrei - So laut du kannst, i postkassa, og det var hyggelig! Jeg fikk også det nyeste Nightwish-albumet. Nå venter jeg på en Tokio Hotel-genser og -plakat.

Men nå skal jeg prøve å komme videre med historienotatene mine. Litt vanskelig, med tanke på at alt jeg leser om de første jegerne og sankerne i verden av en eller annen grunn minner meg om Bill Kaulitz.

Kan jeg skrive en eneste post heretter som ikke inneholder noe om hverken Bill eller Tokio Hotel? ..nei.

tirsdag 9. oktober 2007

Me likes ferie x)

Nå har jeg høstferiiiiii! ^^

Jeg har ikke gjort så mye så langt i ferien, da. Eneste begivenheten er vel fotoshooten Tina hadde for Marta, Annelise og meg i går. Vi hadde det dritartig, og vi raserte nesten ikke hele huset mens mamma og pappa var i Fræna (Vi bare herpa taket litt, og den solskyggetingen på terassen knakk, men DET var vinden sin skyld!). Det ble mange fine portrettbilder, som Tina skal redigere for oss. Nesten som å ha en proff fotograf at your personal service! x)

I dag har jeg vært sammen med Therese på Futura. Jeg fikk endelig kjøpt meg en ny svart neglelakk! Vi hadde det gøy. ^^

Vi på topp.no-snakken har forresten fiksa vårt eget forum nå. Det rocker! Bare se selv om du vil: http://www.respect.diskusjonsforum.no/ Jeg er Animalphan der også, om du lurte! x)

Forresten er jeg fortsatt helt lost i Tokio Hotel... Her ser dere Bill en gang til:



Esså søøøt! ^^

torsdag 4. oktober 2007

Hvilket hotell, sa du?

Sitter her igjen, jeg. I dag har jeg vært på mitt første hjemmebesøk hos "ungene mine", altså de jeg skal sitte barnevakt til framover. De er kjempesøte

Så nå har jeg tenkt å gjøre Historie og Filosofi-leksa mi. Dette er forøvrig er uhyret interessant fag som læreren på en veldig sørgelig måte får til å virke veldig uinteressant. Boka vår ser ut som den er beregnet på Universitetselever, og hvis du skikker gjennom innledningen, finner du ut at den er det også! ><>

Men det var ikke det jeg hadde bestemt meg for å snakke om i dag. Det var nemlig Tokio Hotel som var tingen. Tingen er nemlig at jeg har kommet ut av skapet. Endelig. Og jeg har ikke vært skaphomo, hvis det var det du tenkte, men jeg har vært skapfan. Grunnen til det er at alt for mange fjortiser digger TH. De elsker dem. Og jeg vil ikke være en av dem. Jeg skammer meg rett og slett. Men så plutselig en dag kunne jeg ikke holde det inne lenger. Jeg måtte ut. Og jeg kom ut. Annelise irriterer seg i hjel. Men hun hjelper meg faktisk å oversette tekstene deres til norsk. Ja, for Tokio Hotel synger på tysk. De er tyske, og synger på tysk, og Scream er bare bull. De har nemlig gitt ut tre tyske (Screi, Screi - So laut du kannst og Zimmer 482) og et engelsk album (Scream). Sistnevnte inneholder de "beste" låtene på Screi og Zimmer 482, sete om til engelsk. Men jeg har bestilt Screi - so laut du kannst, som er en utvidet versjon av Screi.

OK, nok om musikken. Let's talk about Kaulitz! Ja, for frontfigurene i Tokio Hotel heter Bill og Tom Kaulitz, og de er eneggede tvillinger. Men JA, man ser forskjell på dem! De har nemlig en ganske forskjellig stil fra hverandre. Bill blir anklaget for å være både emo, homo og transvesitt, noe jeg synes er meget teit, iom at han er noe av det nydeligste som går rundt på jorda. Tom er mere hip-hop, og liksom mere guttete, da. Bill synger, og Tom spiller gitar. De er dritstilige! ;D

Helt til slutt vil jeg komme med et kjempehyggelig sitat som Tina kom med i dag:
"Du er stjernen i min galakse."
Ntåååå, du er stjernen i min galakse også, Tina ^^

Her ser dere Bill:




tirsdag 2. oktober 2007

Norsk igjen, ja...

Jess da, sitter her i norsktimen igjen, jeg. Vi har fått utdelt et hefte med nynorsk-oppgaver (eller noe sånt, har ikke sett så nøye på det). Vitsen er nå at vi skal skrive på det, da. As if! -.-

Jeg er i hvert fall ferdig med matteprøven min, da! Det gikk faktisk litt bedre enn forventet, og jeg håper på en 4, men skal være fornøyd med en 3.

Jeg kan fortelle dere at jeg har fått meg jobb. Som barnevakt! Oo jeg skal passe på ei jente på 6 og en gutt på 4 mens mora deres er på jobb. Jeg gleder meg faktisk, synes det er koselig, jeg.

Snart lunsj nå, ja. Vi pleier å sitte inne hos Tina på 2MK-rommet da. Før satt vi i aulaen, men det er mye koseligere inne hos MK. Og i dag tror jeg faktisk de har stengt av aulaen også...

I høstferien - DA skal jeg kose meg! Tina, vi må få tatt den foto-sessionen da! Jeg har funnet en konkurranse på den norske Tokio Hotel-sida hvor man kan vinne konsert + møte med bandet. Vitsen er å lage en 30 sek snutt hvor man mimer Bill. Ser dere det for dere, folkens? Det gjør ikke jeg! Men jeg skal prøve. Jeg skal møte min Bill. Jeg høres ut som en fjortis.

I stad, da jeg så på timeplanen, fikk jeg en gledelig nyhet. Jeg slutter en time tidligere i dag, for vi har ikke kjemi! Jess!!

*lol*

Elsker dere, folkens!