mandag 3. november 2008

Bok som får meg til å tenke


Det slo meg hvor gale galehus egentlig er. Hvor galt det er å hindre folk i å gjøre det de vil, bare fordi det ikke er normalt å ville det. Jeg skjønner at noen faktisk er til fare for andre, men enkelte som er på galehus, er ikke gale. De har bare har sin egen måte å se ting på.

Jeg har bare såvidt startet på boken. Videre rapport når jeg er ferdig.

3 kommentarer:

Unknown sa...

det blir så feil av deg å ta alle psykiatriske sykehus/avdelinger under en kam. jo, noen er riktig nazi på reglene og slikt. men ikke gjøre det verre enn det er.
handlingen på villete tok sted for lenge siden. mye har forandret seg.

Unknown sa...

"Hvor galt det er å hindre folk i å gjøre det de vil, bare fordi det ikke er normalt å ville det", mange av de som er innlagt lar seg styre av impulser. og da er en innleggelse nødvendig, så de ikke gjøre noe de ikke kan gå tilbake på.

Animalphan sa...

Okey, for det første så ser ikke jeg på alle psykiatriske institusjoner som "galehus", og derfor skrev jeg galehus. Skulle kanskje ha beskrevet det litt nærmere. Jeg mener slike steder som Villete. Og for det andre har jeg som nevnt ikke lest hele boka enda, så det jeg skrev, var oppfatningen min av begynnelsen av boka.

Og for det tredje så har jeg null erfaring med psykiatrisk behandling, så mitt inntrykk av "galehus" er veldig ensidig.

Men jeg skjønner poenget ditt, absolutt. Og jeg skjønner også konseptet med boken. Beskrivelsen av hvordan hvordan hun hadde det på Villete var bare så, ja du vet, grusom, så jeg stiller meg spørsmålet om det er riktig..