søndag 29. juni 2008

Back from Prague!!

Jeg burde egentlig, ja, veldig egentlig, gå og legge meg nå, men jeg føler behov for å vise livstegn først. Jepps, jeg har nå vært en uke i Praha, og jada, det er en veldig fin by. Mye fint å se på, og mange fine butikker. Desverre har jeg ingen bilder å legg ut nå, fordi kameraet jeg bestilte ikke kom i tide, så alle bildene vi tok er på min fetters kamera, så jeg må vente til han kommer hjem. han har avsluttende eksamen på mandag, og kommer på onsdag. Spennende.. Skal ikke være enkelt å bli lege!
I stedet for å skrive en lang stil om hvordan turen min var, så skal jeg forme noen små, artige setninger om ting jeg har lært..
- Starbucks; it ain't popular for nothin'! *elsk*
- Mat er billig i Tsjekkia!
- Det er ikke så mange emos i de store byene som jeg trodde. Utenfor de utprega butikkene så
jeg bare tre, hvorav to av dem så ut til å være sammen.. (Eller noe)
- Coffee Heaven er nesten like bra som Starbucks.
- New Yorker er en fin butikk!
- Det er mange hunder i Praha.
- Katedraler fascinerer meg.

Og så, helt til slutt... (som alltid)


"Exclusivly for Tokio Hotel TV - Bill's ass, LIVE!" .. Scratch that!!

onsdag 18. juni 2008

Titianic sank på 2 timer og 40 minutter!

I morgen er det siste skoledag! Og i dag var det aktivitetsdag, hvor jeg gikk natursti sammen med Annelise, Therese, Cecilie, Anniken og Ida..! Det var svæært få som møtte opp (nææ, lurer på hvorfor? Ö ), så da vi kom tilbake fikk vi beskjed om at vi kunne havne på den såkalte pallen.. (Artig!) Når de sa seks poster med seks kjendiser vi skulle kunne navnet på på hver, hadde jeg jo regnet med at én liten en av dem skulle være Bill Kaulitz, men neida.. Gamle politikere og kriminelle! Vi fikk i det minste gå hjem tidlig..

Og på lørdag reiser jeg til Prahaaaa...!!! Jeg gleder meg veldig nå, kan faktisk ikke vente! Er så lei av Kristiansund og drittværet, og at mamma maaaaser om at vi skal vaske og at jeg skal slutte å slenge ting på kjøkkenbordet..


I går så jeg Titanic. Lettere rørt gikk jeg inn på rommet for å legge meg, men hva fikk jeg se?? Jo, et lite forlis hadde funnet sted på rommet mitt, skal jeg fortelle dere! En sånn planke som rett og slett er teipet (med kjukk teip, da) fast øverst på skapet mitt, hadde ramlet ned på gulvet! Og som om ikke det var ille nok, hadde Tokio Hotel-plakaten som hang på skapdøren under denne planken tydeligvis løsnet og sunket akterut før plankeforliset, for den lå klemt under den store planken, som lå med limsiden ned! Jeg må bare innrømme det - det var en tid i går kveld at jeg ikke så noe lys i enden av tunnelen, at jeg trodde plakaten var tapt for godt, men som pappa så ... merkelig, egentlig, greide å si til meg mens jeg så at Jack og Rose kjempet for å nå overflaten, så må man aldri gi opp, for når man gir opp, så dør man! Så jeg tok tak i plakaten og prøvde å lirke den løs fra teipen på planken, først forsiktig, men da den ikke rikket seg, dro jeg til av all kraft. And here's the incredible part: Den overlevde!! Det ble en hel del rifter, og ene hjørnet ble helt revet av, men med litt teip ble den helt OK! Utrolig, eller hva???

søndag 15. juni 2008

Take me away

I cannot fint a way to describe it
It's there
Inside
All I do is hide

I wish that it would just go away
What would you do
You do if you knew?
What would you do?
Avril Lavigne
HIM
Mira Craig
Tokio Hotel
Marit Larsen

Te
Kosebukse
Blogspot
Dyne
Briller
Skolelei
Giddalaus
Eventyrlysten
Full av maling
Bill

Welcome to my world


fredag 13. juni 2008

The best of both worlds

Nå skal jeg prøve å skrive alt jeg har kommet på de siste dagene, men som jeg ikke har orket eller husket å skrive om..

For det første:

De siste to dagene har jeg vært alene hjemme med søstra mi, hvilket er synonymt med barnevakt. Tidligere har jeg blitt nektet å sitte barnevakt for henne lenger enn et par timer, grunnet en uansvarlighet som jeg desverre greide å vise en kveld for et par år siden.. Men nå bestemte mamma og pappa seg for å gi meg en ny sjanse, og tro meg; det gjorde de helt rett i!
Vi koste oss sammen, jeg og min syv år gamle søs. På onsdag hentet jeg henne på skolen, og på hjemveien gikk vi innom butikken, hvor jeg kjøpte en Hannah Montana-bok hun hadde veldig lyst på. Ikke at det var så ille, for det er faktisk mye morsommere å lese Hannah Montana for henne, enn bøker som egentlig er beregnet på 4-5-åringer.. Nå venter jeg bare på klarsignal fra mamma om å få lov til å lese Harry Potter for henne!
Vi tilbragte også en del tid i sofaen, hvor vi så på Disney Channel, som vi begge har en viss felles interesse for (egentlig bare Hannah Montana, men jeg har lært meg å se på Erstatterne og Kim Possible også..). Vi spiste pannekaker til middag!
På kvelden måtte jeg dusje henne, noe jeg aldri har gjort før, og som jeg egentlig var litt engstelig for, da hun ofte ender opp i et raserianfall når pappa skal vaske håret hennes (hun takler ikke vann i øynene og ørene!). Men vet du hva; det gikk supert, hun sa faktisk at jeg var mye flinkere enn både pappa OG mamma til å vaske håret hennes! *stolt*
Torsdag morgen vekket jeg henne kl 7, og derifra gikk alt knirkefritt, vi kom til og med tidsnok til skolen, begge to! (Skal nevnes at jeg hadde fri de to første timene, så jeg hadde rimelig god til..) Resten av dagen gikk like fint som den forrige, og hun sov søtt i senga si da pappa kom hjem fra Aberdeen (med MYE sjokolade, øl og vin..) litt før kl halv ni.
Så hvis noen skulle trenge en barnevakt, er det bare å ta kontakt. Jeg har jo SKILLS!! ^^
Så til en annen sak. Den siste tiden har jeg nemlig slått meg på den litt teite og ganske unødvendige trenden med å lage n00be filmer og legge dem ut på Youtube. Trass i at de er n00be, tar de faktisk rimelig lang tid å lage (tre timer..), og det er FØLELSER i dem! (Hahaha..)
Så nå skal dere få ta en titt på min løvenes konge. Sikkert litt kjedelig for dere som eventuelt ikke deler min fascinasjon for Bill, men da får dere bare følge sånn halvveis med, eller fylle hodet med tanker om pannekaker mens dere ser den. (Funker vel det, Annelise?) Det er mulig det er litt vanskelig å lese teksten som kommer opp, men det er uansett bare gjengivelser av Miras stemme, så det er ikke så viktig...



Mmmmmjah.. Jeg bruker bare stilbilder, fordi jeg for det første sliter med å forstå hvor folk får tak i alle klippene de mikser sammen, og for det andre fordi animasjonene som mange velger å bruke, er vannmerket og ganske dårlig kvalitet på.

Dette var forresten første gangen denne sangen ble lagt ut på Youtube. Det synes jeg er ganske heavy... (Ja, jeg vet det egentlig er ulovlig, og at jeg ikke burde drive med sånn, jeg som er så imot ulovlig nedlastning, men prinsippene mine har aldri telt på Youtube!)

Siste punkt på programmet: Den nye ekteskapsloven. Alle skriver jo om den for tida, og jeg vil ikke være noe dårligere! Selv om jeg ikke respekterer meningene til dere som skulle være imot, så har jeg alltid synes at det er en viktig debatt. Jeg skrev en artikkel om det i niende (eller noe), og hadde allerede da mine meninger om saken klare: Homofile par kan være minst like gode foreldre som heterofile, og de som argumenterer med at barna kan bli mobbet på skolen, kan gå og drikke sølevann. Det er jo samfunnet og fordommene i disse folkene som er ansvarlige for denne eventuelle mobbingen! Etter hvert som denne nye loven blir integrert i samfunnet, vil det å ha foreldre av samme skjønn være like normalt som brunost på nista. (Ikke så vanlig i alle land, med andre ord, men helt vanlig her!)

Men nå får dere unnskylde meg - jeg skal på skolen og ha gym, dvs se på at de andre i klassen har gym.. ;-)

torsdag 12. juni 2008

Det er ikke bra å spise is til frokost...

...men hvis han hadde bodd hos meg, skulle jeg servert ham det hver morgen!!


Waaaaay too cute! **,

ZOMFG

"Besides the concert at Parcs des Princes, which other concerts do you have scheduled?"

"We are going to tour a good part of July through Europe. Particularly in Italy, Spain, Scandinavia and in the East countries. We wont to came back to those countries before the summer, because many concerts were cancelled for the reason you all know. It’s most likely that we return after to the United States. And meanwhile we will record a album that will be released at the end of the year."
Kilde: tokiohotelus by EEELIINA / tokiohotel.diskusjonsforum.no

Jeg dreper noen dersom det jeg har nå er falske forhåpninger! Det henger jo ikke på greip på noen måte, men O-M-G, I want to believe it!!! O.O

tirsdag 10. juni 2008

Det er fordi at enkelte personer blir man bare oppslukt av...

Jeg har veldig lite å blogge om for tiden. Tidligere sprakk jeg nesten av ideer til blogginnlegg, men nå er jeg nesten helt tom. Hvorfor? Aner ikke..!

Uansett, den siste uka har vært ganske fin. Ida kom hjem i forrige uke, og i helga ble det endelig sveler igjen! Det beste var selvfølgelig alt hun kunne fortelle om USA (hvor hun har tilbrakt det siste året, for dere utenforstående..). Amerikanere ER dumme, det er faktisk ingen myte! Hallo; de lurte på om vi hadde strøm i Norge, eeeeeh, jah.. xD Det er så godt å ha henne tilbake, hun er virkelig en herlig jente!

Søndag kveld var jeg på kino med Anniken, Tina, Annelise, Therese og Cecilie og så Sex And The City. JA, den er klissete og overflatisk; NEI, den suger ikke; JA, den er ganske trist til tider; NEI, jeg gråt ikke, og; JA, det var alt i alt en OK film. ^^ Jeg har totalt sett to episoder av serien, og disse gikk rett etter hverandre sommeren for to.. eller tre år..? jaja, samma det - lenge siden, hvertfall! Jeg husker bare én scene.. Ikke spør hvilken.
I går snakket jeg litt med fetteren min, som er broren til den andre fetteren min, som bor i Praha. Om elleve dager drar vi to pluss tante til Praha for å besøke ham. Jeg gleder meg veldig til det, men det som er litt dumt, er at de tre andre absolutt skal i dyrehagen og besøke dyrene som har det så "bra". Jaaaaa, isbjørner innestengt i et bur i varme Tsjekkia; de har det sikkert som plommen i egget!! Off, jeg er imot dyrehager, jeg, altså.. Ja, jeg vet jeg er imot en hel masse, men dyrehager er det jo faktisk en saklig grunn til å være imot. Sååå, nei. Bill og Tom får ikke noe besøk fra meg i sommer. Sorry, gutter!

Bare før å unngå forvirring; DETTE er den tsjekkiske versjonen av tvillingene fra Magdeburg:

Søte, men de ville vært søtere på Nordpolen..
Ikke misforstå meg helt nå; jeg er ikke helt imot å ha dyr i fangenskap. jeg har jo selv en kanin, og jeg tror han har det ganske bra. Det jeg er imot, er å holde dyr som enten er for store, for sterke eller for ville/nervøse til å kunne håndteres av mennesker på en forsvarlig måte - for begge parter! Dette er for eksempel elefanter, haier, sjiraffer og ikke minst løver og tigre. Men de dyrene det er aller mest synd på i verden, bortsett fra de vi (les: dere) spiser, er sirkusdyr!
....

Det ble visst innhold i innlegget likevel.. ^^

Og for å ikke bryte tradisjonen med å trekke inn Bill i hver eneste anledning..

Sant han ser litt ensom ut..?? (a)

mandag 2. juni 2008

Hvorfor røyker folk?

Pappa røyker, men mamma slutta da hun fikk søstra mi (som er ti år yngre enn meg). Jeg har to tanter og én onkel som røyker, men heldigvis røyker ingen av vennene mine. Jeg har aldri blitt utsatt for røykepress, men har dog prøvd én gang. (Det svidde i halsen, til opplysning.. Ikke å anbefale.)
Sånn, det var mitt forhold til røyk. Da kan vi spørre oss; hva får folk til å begynne å røyke? Er det:
- Et ønske om å dø?
- Troen på at man blir kul?
- Trangen til å vise at man er bedre enn andre?
- Å tøye grensene ovenfor foreldre og venner?
- Du har tidligere vært avhengig av å skade deg selv, og trenger nå en greie som er ganske på grensa, men som samtidig er akseptert blant venner og jevnaldrende å være avhengig av, samtidig som du vil være tøffere enn eks-venninna di, som verken røyker eller skader seg selv lenger?

Røyking fører til at ciliene i halsen, som dytter slimet som tar opp rusk vi puster inn opp i munnen igjen, smelter ned, og dette kan føre til slimansamlinger i halsen, som gir morgenhoste, som er et tegn på at du har fått kronisk bronkitt. Lungeemfysem er et annet problem, som dannes når musklene i pusterøret strammes, og det blir vanskelig å puste. Det å puste ut blir mest trassig, noe som på sikt fører til at veggene i lungeblærene ødelegges, og smeltes sammen til én stor lungeblære. Dermed blir evnen til å ta opp oksygen i blodet svekket. KOLS (Kronisk Obstruktiv LungeSykdom) er en samlebetegnelse på at noen har utviklet lungeemfysem og/eller kronisk bronkitt. Omkring 200 000 mennesker i Norge har KOLS, og dødeligheten er svært høy.

Så jeg spør igjen; HVORFOR?




Kvifor, gutar? ><