torsdag 2. juli 2009

HOVE 09 - del 1 (konsertene)

Hove 09 - og alle hjerter gleder seg!

Det var en fantastisk uke med teltliv og musikk døgnet rundt. Jeg hadde planlagt å møte bestisene mine fra tiden min i Fræna, Maria og Airina. De hadde med seg tre andre koselige folk, og når de i tillegg skulle campe sammen med en hel gjeng de hadde møtt på Hove 08, snek vi oss med og fikk en kongeplass like ved festivalområdet.

Konsertene var dritbra, og jeg fikk med meg det meste ifra baren, hvor jeg stod og tappet og solgte øl for harde livet. Jan stod derimot forrest på en hel del, og har knipset noen fine bilder. Noen høydepunkter:


Slipknot leverte helt klart den beste performancen. Mot slutten av konserten fikk de alle i publikum til å sette seg ned, og etter hvert begynte trommesettet du ser i bakgrunnen å heve seg og tilte til 90 grader, for så å snurre rundt. Imponerende. De hadde også to svære skjermer på scenen som ga stemning til opplevelsen.

The Clown.

Den beste entréen var det derimot Disturbed som stod for. Her ser du vokalisten i tvangstrøye, Hannibal Lecter style, etter å ha blitt trillet inn på scenen.


Selv om Slipknot laget mest show, synes jeg Disturbed hadde den beste konserten, siden jeg kjente de fleste sangene fra før, og han synger så sinnsykt bra live. Jeg kunne nyte det hele på god avstand, men med kongetsikt, fra baren, mens Jan stod klint opptil gjerdet foran scenen og ble bitt i ryggen. Trommestikke fikk han ikke tak i, heller...
"We are All That Remains from the United States." En kick ass metalkonsert.


Litt show var det fra dem også!

Men hva med The Killers? Jo, det skal jeg fortelle deg.. Jeg hadde fri fra jobben i baren på tirsdag, den dagen The Killers spilte, og ville forsøle å stå så langt fram som mulig. Vi var der derfor to timer før, og presset oss så langt fra vi kunne komme. Men etter hvert som tiden nærmet seg, ble det bare vanskeligere og vanskeligere både å puste og å holde seg på beina, og da morderne entret scena og satte igang med Human, var det umulig å se eller få med seg noe som helst, man måtte bruke all energi på å prøve å holde seg på beina. Jan, helten min, presset oss da bakover helt til det var mulig å stå uten å bli most eller knekke føtter eller armer. (Det var faktisk noen som gjorde det..) Så joda, jeg fikk med meg konserten, og ja, den var fantastisk, men vi har ikke bilder, siden vi stod så langt unna..

Radisoresepsjonen live fra Hove på NRK P3 fra 15 til 16 hele festivaluka! Absolutt noe av det morsomste jeg har opplevd, og det var synd jeg måtte gå halvveis i sendingen to av dagene fordi jeg måtte på jobb...

Et av gjennomgangstemaene var tacoloffen, som er noe de solgte på Hove.. Til å spise. Ja, hvertfall, på mandagen klaget Steinar på tacoloffen, og sa den ikke var god. På onsdag hadde han fått klager fra tacoloffolkene, som kunne fortelle at salget hadde stupt siden mandag. Han beklaget. Men det ga seg ikke der. På torsdag ble det truet med søksmål, og for å gjøre alt godt igjen, kastet de ut en hel haug med tacoloffer fra scenen (se bildet under) og oppfordret alle til å kjøpe tacoloff.

Jan og tacoloffen.

Nytt innlegg med bilder fra campen ASAP.